zondag 12 augustus 2012

Wierrookvat

Datum
12 augustus 2012    (dag 37)
20 gr.
Van
Santiago de Compostella  
Naar
Santiago de Compostella
Gereden afstand
0 km (rustdag)
Totaal gereden afstand
2554 km

Vandaag een dagje Santiago. Op het programma stond de traditionele pelgrimsmis welke om 12.00 uur begon. Op aanraden van de buurvrouw was ik al om 11.00 uur in de kerk. Dit was maar goed ook want het was enorm druk. Om het wachten te bekorten ging een non de tijd vullen met het gezamenlijk oefenen van liederen. De mis wordt begonnen met het voorlezen van alle woonplaatsen/landen van alle pelgrims die gisteren zijn aangekomen. Daar zaten wij dus ook bij. Verder zijn er van diverse landen priesters die ook een stuk van de mis doen. De mis werd afgesloten met het spectaculaire slingeren van het wierrookvat. Ik had hier veel over gelezen maar ik moet zeggen het was zeer spectaculair en kon het vanaf mijn plekje goed aanschouwen. De rest van de dag gevuld met het uithangen van de toerist in Santiago. Morgen gaan we verder met onze fietstocht en beginnen we met het laatste traject naar Cabo de Finisterre.

We begrijpen dat er belangstelling is voor een “dia-avond” over onze reis. Wij willen deze in het najaar graag organiseren en willen dan graag weten hoeveel belangstelling hiervoor is. Als je wil komen, stuur dan een email naar h.ververs@chello.nl (niet via “reacties”). Dan zullen we je via email op de hoogte houden wanneer en waar we iets organiseren.Zingende non
Wierookvat
Mis
Kathedaal
1 opmerking:

  1. Hoi Henri en Marjolein,
    Prachtig dat jullie SdC hebben gehaald. Jullie zijn vanaf nu ware pelgrims. Heel grappig om de non weer terug te zien. Ze was er de eerste keer in 2006 ook al. En vorig jaar toen ik het te voet heb gedaan was ze er nog. En nu hebben jullie van haar prachtige klanken mogen genieten. En met haar mee kunnen zingen. Nog heel veel sterkte naar Finisterre. Wees voorzichtig want sommige stukken moeten jullie langs de snelweg fietsen. En vergeet jullie schoenen niet op de kaap te verbranden.
    Succes
    Bertus

    BeantwoordenVerwijderen