Uitrusting

Overnachten

Op reis naar Santiago willen we self supporting zijn. Dat betekend overnachten in een tentje, eten koken op een klein gasbrandertje en alles op de fiets meenemen. Op onderstaande foto is te zien hoe dat er op de camping uit ziet. Voor ons het ultieme gevoel van vrijheid.
  Eten

Het eten koken gebeurd op een klein een pits gasbrandertje. Een gasbrander is wel niet zo stoer als een benzinebrander maar wel veel hygiënischer. Gasflesjes zijn in onderweg prima verkrijgbaar.
Met enige fantasie zijn op het gasbrandertje heerlijke (eenpans) gerechten te maken. Overdag bij de locale supermarkt boodschappen doen en ’s avonds voor de tent koken.

maaltijd in wording
gasbrander


Fietsen

Fiets: Koga Signature en Santos Travelmaster met 26" wielen
Zie onderstaande foto's  voor de fietsen in volle bepakking.


fiets Henri

fiets Marjolein

Het totale gewicht van de bepakking zit tussen de 20 en 25 kilogram. Dit is verdeelt over twee voortassen, twee achtertassen, een grote tas dwars achter op en een stuurtas.


Iedere tas heeft een vaste inhoud:
Rechts achter:         Tent en eventuele natte spullen
Links achter:            Kleren (droge spullen)
Dwars achter op:     Slaapzak matje en schoenen
Rechts voor:            Kook gerei en boodschappen
Links voor:               Reserve onderdelen, EHBO spullen   
Stuurtas:                  Kaarten, waardevolle spullen
Zadeltasje:               Gereedschap en banden plakspullen


Voor het drinken is er één bidon van 750 ml, één bidon van 1 liter en een PET fles houder voor 1,5 liter limonade. Water is vooral in Frankrijk prima te vinden op het kerkhof. Dit is openbaar, er is altijd een kraan en het water is van prima kwaliteit.
Om ’s avonds comfortabel te zitten hebben we uitvouwbare stoelen bij ons.

Speciale uitrusting voor de fietsen
Naaf dynamo met omvormer en gecombineerde batterijoplader / batterypack voor het opladen van 4 stuks AA-batterijen en via het batterypack opladen van bijvoorbeeld de telefoon.
Speciale anti lek binnen banden.