vrijdag 10 augustus 2012

Laatste loodjes

Datum
10 augustus 2012    (dag 35)
30 gr.
Van
Portomarin 
Naar
Arzua
Gereden afstand
57 km
Totaal gereden afstand
2487 km

Gisteravond hadden we een primeur. We stonden samen met Rob en Tineke uit Nieuwegein op een camping tussen Spanjaarden en nu waren wij, na gezellig met z’n vieren in het restaurant gegeten te hebben, eens de laatste die naar bed gingen. 
Vandaag weer verder richting Santiago. Galica is erg heuvelachtig dus het is de hele dag klimmen en dalen. We zijn aan de laatste honderd kilometer begonnen en dat is te merken. Het aantal wandelaars is enorm. Het lijkt soms wel de vierdaagse van Nijmegen. De wandelaars moeten de laatste honderd kilometer lopen om in aanmerking te komen voor het Compostelaat (soort getuigschrift)  De sfeer op de Camino is ook anders, minder gemoedelijk.
De route van vandaag ging vooral over een drukke hoofdweg. Ter afwisseling hebben we diverse stukken wandelpad genomen waarbij we onverwachte hindernissen tegen kwamen zoals een beekje.
We staan nu bij een veldje bij een Albergue op ongeveer vijftig kilometer van Santiago. Morgen zullen we na precies vijf weken Santiago binnen rijden. Spannend.

We begrijpen dat er belangstelling is voor een “dia-avond” over onze reis. Wij willen deze in het najaar graag organiseren en willen dan graag weten hoeveel belangstelling hiervoor is. Als je wil komen, stuur dan een email naar h.ververs@chello.nl (niet via “reacties”). Dan zullen we je via email op de hoogte houden wanneer en waar we iets organiseren.Het lijkt wel de vierdaagse van Nijmegen
Galicia betekent klimmen
Verfrissen bij waterpunt
Middeleeuws dorpje
Door het bos
Door beekje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten