donderdag 9 augustus 2012

Buen camino

Datum
09 augustus 2012    (dag 34)
30 ~ 35 gr.
Van
Triacastela
Naar
Portomarin
Gereden afstand
47 km
Totaal gereden afstand
2430 km
  
Na twee zware klimdagen hadden we ons gisteren beloond met een hotelovernachting in Triacastela. We hadden voor 35 euro een prachtige hotelkamer inclusief ontbijt. S’avonds hebben we een pelgrimsmenu gegeten in het stadje.
De route door Galicie kenmerkt zich door zeer veel heuvels. Zo moest er vandaag ook weer stevig geklommen worden. Het zijn wel niet meer zulke hoge bergen maar het gaat wel continue door.
In Saria kwamen we tijdens het boodschappen doen in contact met 2 Poolse jongens. Zij zijn vanuit Polen al 55 dagen onderweg naar Santiago en rijden voor een goed doel in Afrika (www.santiago2012.pl).
Gezien het geaccidenteerde parcours en de twee voorgaande dagen hebben we om drie uur de tent opgezet op een camping in Portomarin.
Santiago komt nu echt dichtbij. Het is volgens het boekje nog 106 km. Gezien het profiel zullen dit nog pittige dagen worden. We hebben nog niet exact een planning wanneer we in Santiago aankomen.

 Al vroeg druk op de Camino
 Fietsers uit Polen (met Nederlands fietsshirt aan, gekocht in een shop in Polen!)Henri bestudeert het routeboekje tijdens de lunchpauze

Marjolein in actie


1 opmerking:

 1. Beste pelgrims Henri en Marjolein,

  Jullie schieten enorm op zeg en wat een leuke belevenissen beleven jullie allemaal. Wat gaan jullie doen als jullie jullie einddoel bereikt hebben? "The journey is the goal" zeggen onze westerburen. Wat verwachten jullie er zelf van en groeien jullie naar een bepaald punt toe?

  Blijven jullie erna overigens nog vakantievieren aldaar? Of roept thuis de plicht al weer?

  Met in heuvels en bergen fietsen is het altijd zo irritant dat je bijna de gehele dag aan het klimmen bent, want bergaf fietsen neemt bijna geen tijd.

  Heel veel plezier nog de komende slotdagen!

  Groetjes van ToYaH en Bert.

  BeantwoordenVerwijderen