dinsdag 31 juli 2012

Running (or biking)for the Bulls


Datum
31 juli 2012    (dag 25)
35 ~ 40 gr (bloedheet)
Van
Euesa (Pamplona)
Naar
Estella
Gereden afstand
70 km
Totaal gereden afstand
1786 km

De camping bij Pamplona was een echte Spaanse familie camping. Dat betekent dat ’s avonds om 22.00 uur iedereen tot leven komt, er gegeten wordt en  alle kinderen nieuwe baterijen krijgen. Veel herrie geren en gevlieg rond de tent. Gelukkig was het om 24.00 uur stil.
Vandaag zijn we naar Pamplona gefietst , de stad van het San Fermin festival waarbij jongen mannen voor stieren door de straten van Pamplona lopen. Marjolein heeft hier in het verleden diverse keren in Pamplona tegen geprotesteerd. We hebben deze running for de bulls gefietst. Afgezien van het stierenvechten is Pamplona een prachtige stad.
Vanuit Pamplona zijn we door de Navarra streek richting Puente la Reina  gefietst. We waren hier al eens geweest en hier is toen eigenlijk de inspiratie voor deze fietstocht ontstaan. De Navarra streek betekent heuvels. Vandaag moest er weer bijzonder veel geklommen worden. Het leek wel een halve Roelandspas wat Marjolein tot de uitspraak bracht” ik verkoop mijn fiets”. We  zullen zien.
Na Puente la Reina kwamen we naast een stel uit Alaska te fietsen. Kun je een groter contrast voorstellen, de kou van Alaska of de hitte van Spanje, want ook vandaag was het weer boven de35 graden.
Pamplona


Ingang Stierenvecht Arena


Puente la Reina


Brug bij Puente la Reina


Biker from Alaska
Te koop: Santos Travel Master, weinig gebruikt altijd binnen gestaan.


1 opmerking:

 1. Beste Marjolein en Henri,

  Meesterlijk bedacht dat beeld van die kinderen en batterijen. Die gaan we onthouden.
  Leuk natuurlijk dat jullie zoveel andere fietsers ontmoeten. Dan gaan de dagen natuurlijk snel voorbij. Anders dan in de eindeloze korenvelden.
  Dat gedoe met die stieren moet natuurlijk sowieso ophouden. Dat is geen cultuur, maar inhumaan martelen van dieren.

  Goede reis van ToYaH en Bert.

  BeantwoordenVerwijderen