zondag 22 juli 2012

A la campagne


Datum
21 juli 2012    (dag 15)
Van
Dissay
Naar
Charroux
Gereden afstand
86 km
Totaal gereden afstand
1145 km


In tegensteling tot gisteren was het bij opstaan al mooi weer. Op de camping stond een Nederlands stel uit Zeewolde wat al in Santiago was geweest en nu op de terugweg was. De terugreis door Spanje hadden ze met de trein gedaan. Altijd leuk om mede pelgrims te ontmoeten en te spreken. Ze waren erg enthousiast over wat ons nog te wachten staat. Goede vooruitzichten dus.

Vanaf de camping zijn we naar Poitiers gefietst. Een prachtige stad met vele kathedralen. Hier zou toch een stempel te moeten scoren zijn. Helaas. In de eerst kathedraal, Notre Dame, was een orgelconcert aan de gang. In de volgende twee kathedralen was niemand te bekennen omdat het lunchtijd was. Dan maar zonder stempel verder. Het landschap verandert. Het is meer gevarieerd en doet meer aan Zuid Frankrijk denken. We hadden een camping op ca. 65 km uitgezocht. Deze bleek echter niets te zijn en we zaten ook zonderboodschappen. Dus maar verder gereden naar Charroux. Hier zou een camping moeten zijn. In het plaatsje aangekomen, wat overigens prachtig is, bleek de bakker en de supermarkt beiden nog open te zijn. Toch spannend als je zonder boodschappen voor het weekend zit en het  zaterdagmiddag 17±45 uur is. Bij het VVV naar de camping gevraagd. De camping stond een beetje vaag in het boekje aangegeven. Het blijkt dat de camping op ca. 7 km afstand van het plaatsje ligt maar gelukkig is er een afsnij route. Het blijkt dat deze over een waar mountainbike parcours gaat inclusief smalle brug over een rivier.
 Na 86 km komen we aan bij de camping wat een echte camping a la ferme is. We staan midden tussen de koeien, ezels en schapen.Orgel concert in de Notre DamePelgrimsbaard begint te groeien


Stukje mountainbiken
Kamperen bij de boer1 opmerking:

  1. Henri,
    Leuk om jouw reisverslag te lezen. Ik sta nu in Tours, er zijn hier heel wat fietsers opweg naar C. Vertrek morgen richting Bordeaux. Goede reis.

    BeantwoordenVerwijderen