vrijdag 27 juli 2012

Een onverwachte ontmoeting.


Datum
27 juli 2012    (dag 210)

Van
Pissos
Naar
St Vincent de Paul (Dax)
Gereden afstand
90 km
Totaal gereden afstand
1538 km


De juffrouw bij de receptie van de camping had ons al gewaarschuwd. Er komt onweer. En inderdaad ’s nachts om 12 uur begon het gigantisch te waaien en vervolgens te onweren. Gelukkig, de tent is goed waterdicht, maar dat wisten we al.
‘s Ochtends was het gelukkig droog en niet te warm.  Vol goede moed aan een nieuwe etappe begonnen. Het leek ons wel wat om een stukje van de route af te snijden. Er stonden ook pijltjes met een Camino symbool. Moet dus goed zijn zou je denken. Helaas, deze pijltjes zijn voor wandelaars en dat betekende voor ons een behoorlijk stuk over een mul zandpad. Voor mij met mijn mountainbike ervaring redelijk te doen maar voor Marjolein dus 3 km lopen. Je krijgt zo wel een indruk hoe zwaar lopen naar Santiago is.
We fietsen door de streek Les Landes. Een zeer uitgestrekt gebied met alleen bos, kaarsrechte wegen  en verder niets. Op een van deze lange wegen kwamen wij pelgrim Willie tegen. Hij kwam ons tegemoet fietsen en we zagen dat hij graag een praatje wilde maken. Dit praatje werd een gesprek van 3 kwartier waarbij alle verhalen van de Camino voorbij kwamen. Willie was op de terugweg vanuit Santiago naar zijn woonplaats boven Maastricht. Een onverwachte maar leuke ontmoeting. http://www.willieopcamino.nl/
Zandpaden


Nog meer rechte wegen


Pelgrim Willie
Pelgrim Willie

4 opmerkingen:

 1. Hallo Henri en Marjolein, ook ik heb ons gesprek als zeer prettig ervaren, geloof dat we nog uren hadden kunnen doorbomen, maar ja we moesten verder, ieder in een andere richting, was wel nog een probleem om een slaapplaats te vinden, hen nog 25 km moeten doorrijden naar Belin-Beliet, zal jullie zeker volgen op jullie camino, haalt bij mij natuurlijk weer prachtige herinneringen boven, jullie foto staat ook al op mijn website, morgen de link naar jullie blog, groetjes van een gelukkig Peregrino uit Geulle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey pelgrims zo te zien zijn jullie al lekker op weg, leuk een beetje afwisseling voor marjolein misschien is MTB wat voor je. Altijd leuk om onverwacht mensen tegen te komen met dezelfde passie/uitdaging. Gelukkig is het weer een stuk beter als in herbegin van de tocht. Suc6 maak er nog een mooie laatste 1000 kilometer van.

  Groetjes de Ververtjes uit 'te Veen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marjolein en Henri,
  We volgen jullie via de mail en vinden jullie avontuur erg bijzonder. Het lijkt me jammer dat jullie niet aan de stempels komen, maar misschien kan het op de terugweg wel. Succes met de 1000km die jullie nog voor de boeg hebben, hopelijk doet het weer ook een beetje beter zijn best.
  Hartelijke groetjes van Jos en Carla Delhez.
  P.S. Hopelijk ontvangen jullie dit bericht, we hebben het reeds 3 maal geprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maak je niet te veel zorgen voor de Pyreneeën. Dat is een kleine 30 kilometer klimmen en aan de andere Spaanse kant heerlijk naar beneden freewheelen. Ook hier weer goed opletten dat je niet de route voor de lopers neem.
  groeten
  bertus

  BeantwoordenVerwijderen