zaterdag 28 juli 2012

Wegenwacht


Datum
28 juli 2012    (dag 22)

Van
St Vincent de Paul (Dax)
Naar
Uhart-Mixe
Gereden afstand
77 km
Totaal gereden afstand
1615 km

In de boekjes wordt gewaarschuwd voor de campings in Spanje. Deze zouden rumoerig en druk zijn.  De camping in St Vincent de Paul (Dax) is een voorproefje voor wat ons nog te wachten staat. Veel lawaai tot diep in de nacht. Gelukkig zijn er oordopjes. In de bar tijdens het bijwerken van het blog kwamen we nog twee Nederlandse jongens tegen die ook onderweg naar Santiago waren. Ze hadden allen een ANWB kaart maar het ook zij komen er.
‘s’Ochtends op ons gemak Dax in geweest. Eerst wat boodschappen gedaan en daarna naar de stierenvechtarena. Marjolein moet als vervend tegenstander van stierenvechten altijd even kijken. In de arena stond nu een podium voor een concert. Verder waren er geen activiteiten met stieren te bekennen. We gaan nu echt het Frans  Baskenland in. Je ziet het aan de plaatsaanduidingen, de kleding van de mensen etc.Ca. 33 km onder Dax is de splitsing naar de Roelandspas die wij gaan doen. We besluiten ons op een kopje koffie (dubbele espresso) te trakteren. Toen we er zaten schoven er nog drie pelgrims aan. Een van hen, Han uit Haarlem, had een spaak gebroken in zijn achterwiel en maakte zich daar behoorlijk zorgen over. Diverse fietsenmakers konden hem niet helpen. Marjolein kreeg ineens de ingeving dat ik jaren geleden voor een van onze eerste fietstochten reserve spaken in haar stuur had gedaan. Snel gekeken en inderdaad de spaken zaten nog in het stuur. En toevallig ook nog een spaak die paste. Han blij en wij weer een goede daad verricht.
We zijn samen met Han opgefietst richting de Roelandspas (St. Jean Pied de Port) We staan nu in de tuin van een gite tussen allerlei andere pelgrims.
Morgen gaat het gebeuren, dan gaan we de Roelandspas (Pyreneeën) over. .


Stierenvecht arenaKathedraal


Spaken in het stuurPelgrim Han met spaak


Om dat ik het toch niet kan laten
In de tuin van de gite

3 opmerkingen:

 1. leuke benzinepomp kan je wel met pin betalen?
  Spannend de bergen komen eraan, kijken jullie wel uit met het afdalen.

  Hier ook nog een kleine UPDATE van de Ververtjes uut 't Veen

  Wij zijn eerder terug gekomen van Vakantie, omdat het met Overgroot OMA van Hattem niet zo goed ging. OvergrootOma is inmiddels overleden.
  Vrijdag is de uitvaart, daarna vertrekken wij nog voor een weekje richting Oostenrijk Suc6 morgen en we zijn bij jullie.

  Geert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel sterkte morgen naar de Roelandspas. Even halverwege een vervelend stukje. Gewoon even stoppen, iets drinken bij de waterpunten en vrolijk verder gaan. Het komt goed.
  Bertus

  PS vanmorgen opa geworden van een kleinzoon: Tim (maar ik noem hem volgens
  de Ververstraditie gewoon Bertus

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie pompen.. werken ze nog?

  BeantwoordenVerwijderen