donderdag 2 augustus 2012

Camino

Datum
01 augustus 2012    (dag 26)
30 ~ 35 gr.
Van
Estella
Naar
Najera
Gereden afstand
80 km
Totaal gereden afstand
1866 km


Op de camping in Estella stonden we naast Engelse tandem bikers . We hadden ze al eerder gezien en ook zij waren uit Pamplona naar Estella gefietst en vonden het ook zwaar. Met name de vrouw van het stel (ester) zat er behoorlijk door. Marjolein is dus niet de enige die het zwaar vond. We zullen maar zeggen gedeelde smart is halve smart. Onder het eten kwam de Nederlandse buurman vragen of ik hem kon helpen bij het plakken van de band van zijn e-bike. Uiteraard geen probleem. Als tegenprestatie werden we uitgenodigd voor het drinken van een wijntje. Ongemerkt werd het snel laat en lagen we pas om half een in bed. Vroeg vertrekken wat we in verband met de warmte overwogen hadden was dus niet meer aan de orde. Gelukkig waren we toch nog redelijk op tijd wakker en konden een prachtige zonsopkomst boven Estella zien. Snel alles ingepakt en weer onder weg gegaan.
Wij rijden de fietsroute van Clemens Sweerman. Dit betekent dat we zoveel mogelijk over gewone wegen worden geleid. De Camino voor de wandelaars gaat vooral over grindpaden.  Veel Spanjaarden rijden dit pad met hun mountainbike. Persoonlijk vind ik dit storend voor de wandelaars. Echter na half twee zie je geen wandelaar meer en wij als fanatieke Hollanders rijden de middag ondanks de hitte wel door en hebben vandaag dus diverse stukken over deze grindpaden gereden. Dit geeft wel het echte Camino gevoel.
We staan vandaag op een bijzondere camping. Deze is namelijk geestig in een kleine oude stierenvechtarena. Marjolein komt met haar lijfspreuk Bull Fight = Bull Shit helemaal aan haar trekken.
Misschien vragen jullie je af waarom we nu in eens een helm op hebben?  Dit is om dat het in Spanje verplicht is. Veder lezen we ieder avond, mits er WiFi is met veel genoegen de reacties. Voor de
belangstellenden post ik vandaag een update van de baardgroei. Dit is niet gepland mar vooral gemakzucht. We zullen wel zien   Blijf vooral reageren!
Zonsopkomst boven Estella


Pelgrims in de straten van Estella


Werken aan de (camino) weg


Mountainbiken over het Caminopad


Camping in Arena
Update baardgroei.


3 opmerkingen:

 1. gaat goed en hou vol. Vergeet niet zo veel mogelijk e drinken en te zorgen dat jullie voldoende vocht mee hebben. Wat ook heel lekker is als je er even door zit: een bakje yoghurt. Na de banaan werkte het bij mij prima. En die kleine bakjes kun je heel handig tussen de snelbinders binden. Blijf genoieten
  groeten
  bertus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super Henri en Marjelein, gewoon doorfietsen en dan kom je er wel. Baard laten staan en ze vragen aan de zaak gelijk wie is dat, die werkt hier neit!

  Groet vanuit ter Herne friesland, Hans en Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog vergeten die baard is echt super, Ik zeg laten staan......

  BeantwoordenVerwijderen