zaterdag 4 augustus 2012

Hoogvlakte

Datum
04 augustus 2012    (dag 29)
20 ~ 25 gr.
Van
Castrojeriz
Naar
Sahagun
Gereden afstand
85 km
Totaal gereden afstand
2119 km

We zitten op een hoogvlakte. Het hoogteprofiel geeft vandaag aan weinig klimmen dus zou het een makkelijk dagje moeten worden. Om op tijd bij de supermerado voor de dagelijkse boodschappen  te zijn moest er flink doorgefietst worden. Met wind in de rug en vlak parcours lukte dit prima. Ruim op tijd waren we bij de supermercado. Voor de supermercado ontmoeten we Liesbeth uit Zwolle. Even gezellig bijgekletst over wie waar zich waar bevindt en zo. Ook Liesbeth had met pelgrim Han en onze Haagse vrienden Elske en Adrie opgefietst. Het blijkt dus dat er momenteel twee jongedames uit Zwolle alleen onderweg naar Santiago zijn. Naast Liesbeth zijn we op dag 2 het andere meisje uit Zwolle tegen gekomen. Via via hebben we vernomen dat zij ook nog onderweg is.
Na de lunch ging het verder over het Caminopad, in dit geval; een grindpad van 12 kilometer lang. Inmiddels was de wind gedraaid en hebben we deze vol op kop. Het makkelijke dagje was toch niet zo gemakkelijk maar we hebben het weer volbracht.
Kerk van Castrojeriz in de vroege ochtend zon

Lisbeth uit Zwolle


SchaapskuddeOnze stalen rossen genieten van welverdiende rust


Eindeloos grindpad
Portret van auteur

3 opmerkingen:

 1. Beste pelgrims Henri en Marjolein,

  Ondertussen de 2000 kilometer ruim gepasseerd, moet er kennelijk echt hard gewerkt worden! Klimmen, grint en tegenwind maken het voor jullie een op monnikenwerk lijkende daadwerkelijke pelgrimstocht. Veel succes nog. Op de kaart lijkt het niet eens zo ver meer, maar de pelgrimnsweg zal wel allerlei verrassingen in petto hebben.
  Echt stoer hoor die baerd!

  Groeten van ToYaH en Bert.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag globetrotters, Geweldig wat jullie allemaal tegenkomen op de route, zoals die 2 meiden uit Zwolle die het van elkaar niet weten dat ze hetzelfde doel hebben. Mogelijk heb ik voor jullie een vervolg op deze pelgrimstocht.
  In Noorwegen kun je een pelgrimstocht maken van Oslo naar Trondheim. Daar ligt Olav 2 Haraldsson, de heilige Olav begraven in de Nidarosdom. Mochten jullie interesse hebben, ik zal het krantenknipsel bewaren. Zou ik het niet hebben geweten van jullie, dan had ik waarschijnlijk dit berichtje in de krant niet hebben gelezen. Succes maar weer. Hartelijke groetjes Jos en Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vergeet niet na Cruz de Ferro in Manjarin te stoppen bij de laatste kruisvaarder. Schrijf in het gastenboek en neem er een lekker koud drankje.
  groeten
  bertus

  BeantwoordenVerwijderen