maandag 6 augustus 2012

Dag met pech

Datum
06 augustus 2012    (dag 31)
20 ~ 25 gr.
Van
Veguellina
Naar
Rabanal
Gereden afstand
42 km
Totaal gereden afstand
2252 km

We stonden wederom op een Spaanse familie camping maar prima geslapen. Als niet na vertrek bleek dat het vandaag niet Marjolein haar dag zou worden. Wat last van griepverschijnselen.  Eerst maar langs de farmacia gegaan en vervolgens in een rustig tempo de tocht voortgezet. Net voor Astorga kwamen Tineke en  Rob uit Nieuwegein ons achterop gefietst. Ook zij zijn onderweg naar Santiago. Op het prachtige plein van Astorga koffie gedronken en blog gepost omdat we gisteravond geen wifi hadden. Toch wel handig dat bij veel restaurants en bars gratis wifi beschikbaar is. We fietsten net het stadje uit toen we een luide “Pang” hoorden. Ja hoor, na pelgrim Han was ik aan de beurt. Een spaak gebroken in mijn achterwiel. Gelukkig wisten we nu dat we reserve spaken bij ons hebben dus handen uit de mouwen en sleutelen maar. Nog een hele operatie omdat ook de remschijf er af moest. Na ongeveer drie kwartier konden we weer verder.
De omgeving waardoor we fietsen is geweldig. Prachtige natuur en middeleeuwse dorpjes. Het lijkt wel of hier de tijd stil heeft gestaan. Het parcours leidt naar het hoogste punt van de  route. Omdat het vandaag niet zo lekker ging hebben we besloten om vandaag vroeg te stoppen. We staan in een middeleeuws dorpje op een klein veldje bij een alberge. Echt een prachtige locatie.Ooievaarsnet in telefoonmast


Tineke en Rob uit Nieuwegein


Sleutelen maar,


Henri aan het werk


In de kerk van Rabanal is het al goud wat er blinkt
Middeleeuwsstadje

3 opmerkingen:

 1. Toch altijd handig dat je zo technisch onderlegd bent en je ziet dat een gedore set altijd handig is �� wat marjolein betreft een goede neut met een rauw ei en lekker vroeg onder de doze slaapzak. En dan komt het snel Weer Goed met de verkoudheid. De foto's zien er super uit en je weet het de laatste lootjes
  Zijn het zwaarst maar wel het mooist

  De Ververtjes uut 't Veen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Henri en Marjolein,

  Marjolein, als eerste van harte beterschap, want als je hangerig bent is dat op de fiets niet zo handig, want een fiets is verre van geschikt om even lekker op te hangen. Zeker niet fietsend.
  Dat Henri handig is dat wisten we al. Dat Henri een goed geheugen heeft weten we nu ook, want hij kon putten uit de geheime voorraad spaken. Ik zou in zo'n geval direct de Fiets ANWB moeten bellen, of de Spaanse variant hiervan.
  Over het goud in Katholieke kerken zal ik het maar niet hebben. Laat ze eens iets goeds doen voor de mensheid. Handen uit de bejurkte mouwen zou ik zeggen, in plaats van al dat gepreek en betweet!

  Groetjes en fietse van ToYaH en Bert.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Henri en Marjolein
  Santiago de Compostela komt in zicht.
  Hierbij een tip die je niet voorbij mag laten gaan: Ga tapas eten in de beste en lekkerste tapasbar van SdC.
  A Taberna do Bispo in de Calle del Franco, op nummer 37B.
  Niet duur en HEERLIJK
  groeten
  Bertus

  BeantwoordenVerwijderen