maandag 6 augustus 2012

Hoogvlakte deel 2

Datum
05 augustus 2012    (dag 30)
20 ~ 25 gr.
Van
Sahagun
Naar
Veguellina
Gereden afstand
91 km
Totaal gereden afstand
2210 km

De camping waar we afgelopen nacht sliepen lag aan de Camino en ons plekje had hier uitzicht op. Bij het opruimen hoorde ik Nederlands dus even kijken en ja hoor Liesbeth had de Haagse vrienden gevonden en ze reden nu met z’n drieën. Het staan op de Spaanse familiecampings gaat ons steeds beter af. Eerst een praatje, met handen en voeten met de buren maken, dan laat eten en met oordoppen in naar bed.
Vandaag staat er weer hoogvlakte op het menu. Je zou dus denken vlak maar dat is niet het geval. Het blijft heuvelachtig en uiteraard wind op kop. In het begin van de dag was het fris. Voor het eerst in lange tijd met lange mouwen gereden. Wel lekker om te fietsen.  Net als de laatste dagen is het ongeveer 2/3 asfalt en 1/3 onverhard. Er zaten vandaag pittige stukken onverhard tussen maar we zijn goed op geschoten.
De route ging langs de wandelaars op waarbij er diverse zaken opvallen zoals: op veel verkeersborden is een sticker van een taxi bedrijf geplakt. Als je het als wandelaar al moeilijk hebt dan wordt de verleiding wel heel erg groot om een taxi te bellen om je naar de volgende Albergue te laten rijden. Veel Spanjaarden doen de Camino op de mountainbike waarbij ze over het wandelpad gaan. Hierbij gaat men vaak rakelings langs wandelaars. Een beetje asociaal naar mijn mening. 
Reizend kom je altijd verrassingen tegen zoals vandaag een processie met gigantische vaandels en doedelzak muziek en aan het eind van de rit een dorps feest waarbij twee mannen met hamers direct op de klokken een carlion spel ten gehore brachten. We zijn even gestopt en hadden een geanimeerd gesprek met een van de dorpsbewoners. Ze vinden het altijd prachtig dat we helemaal uit Nederland zijn komen fietsen.
Hoogvlakte


Slecht grindpad


Taxi nodig?


Ergernis van mountainbikers op de CaminoProcessie
Dorpsfeest

3 opmerkingen:

 1. Hallo Henri

  Wat een prachtige rit maken jullie zeg. Hartstikke mooi. Bijna finish, heel knap en volgens mij aardig volgens planning. Wij zijn in de midi pyrenee geweest nabij La Romieu. Ook bekende heilige plek en ook op 'een' route naar Santiago. Heb nog gekeken of ik jullie voorbij zag komen. Helaas zaten jullie wat meer ten westen. Prachtige foto's trouwens. Ik ben alweer aan het werk.

  Groeten vanuit zonnig Apeldoorn.
  Olaf Braam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Pelgrims,
  Ik lees dat het allemaal goed gaat en voorspoedig. Wij (Monica en Gerrit zijn ook op pelgrims tocht geweest maar dan met de auto. We kwamen in het dorpje St. Chely-D'Aubrac (midi pyremee) waar veel wandelaars met rugzakken liepen, een doorgangs route voor de Pelgrims. Ik zal je de foto van het bordje mailen.
  PS. Ik slaap ook met oordoppen op de camping,maar dat komt door het gesnurk van Monica in die te kleine bedjes!
  Nog een mooie laatste kilometers en blijf genieten v an al het moois wat jullie onderweg zien en meemaken.
  Groeten van Gerrit en Moniva ter Burg uit zonnige Frankrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het leven van een pelgrim gaat niet nooit volgens plan. Dat maakt het zo mooi. Sterkte op de Meseta. En die ellendige wind komt altijd van de verkeerde kant. Zorg de komende tijd dat jullie flink wat zonnebrand mee hebben want het gaat extreem heet worden volgens de weersverwachting. Sterkte met de hoge bergen die nog gaan komen.
  Bertus

  BeantwoordenVerwijderen