donderdag 2 augustus 2012

Ieder op zijn eigen manier

Datum
02 augustus 2012    (dag 27)
25 ~ 30 gr.
Van
Najera
Naar
Villafranca
Gereden afstand
70 km
Totaal gereden afstand
1936 km

Vandaag is het 2 augustus, de verjaardag van trouwe volger en broer Geert Ververs. Geert van harte gefeliciteerd.
De nacht in de arena was prima. Wel apart om op en camping te staan in Spanje waar bijna uitsluitend Nederlanders staan. Een vordeel is dat deze hetzelde leefritme hebben als dat van ons.
Vandaag starten we meteen met behoorlijk klimmen en dat zal de gehele dag doorgaan. Best wel zwaar maar de uitzichten zijn subliem. Je moet dat zelf beleven. Het is moeilijk te beschrijven of op foto vast te leggen. De blikken zijn zo wijds met bergen op de achtergrond. Met al het klimmen meer dan waard. Op de camping in Najera hadden we geen Wifi dus het blog op een terras aan de wandelroute in Santo Domingo gepost. We zitten op het terras en dan kom je er achter dat iedereen de Camino op zijn eigen manier doet. Zo zaten er een paar Amerikanen naast ons die om 11:30 uur al aan het bier zaten en het gespreksonderwerp was hoe ze met de bus naar de volgende plaats konden komen. Ook dat is een manier om de Camino te beleven. Wij fietsen de route helemaal op eigen krachten en zijn na het bijwerken van het blog weer verder gegaan. Na enige tijd fietsen hadden we een schaduwrijk plekje gevonden om te lunchen. Tijdens de lunch passeerden het Haagse fietsersduo. We waren hen al in Frankrijk tegen gekomen en gisteren ook in Logrono. We dachten dat zij veel sneller zouden zijn dan wij maar zo zie je maar weer iedereen rijdt toch ongeveer hetzelfde tempo. Overnachten is vandaag een probleem omdat er geen camping op een berijdbare afstand beschikbaar is. We zullen dus iets anders moeten zoeken. In Belorado stonden we te overleggen wat we zouden doen en daar kwamen we onze Engelse tandemvrienden (Magnus en Esther) weer tegen. Zij hadden ondanks de vermoeidheid van de laatste dagen de draad weer opgepakt en flink voortgang kunnen maken. Wij besloten dat het te vroeg was om te stoppen en door te fietsen. Uitkijkend naar een slaapplaats zijn we in Tosantos naar een Albergue wezen kijken of dit geschikt voor ons was. De ontvangst was bijzonder hartelijk door een Vlaamse vrijwilliger. De rondleiding interessant maar onze conclusie was: hier gaan wij niet overnachten. We zijn door doorgereden naar Villafranca waar we een prima hotelkamer voor een schappelijke prijs hebben kunnen vinden. Best wel luxe zo’n hotelkamer.
Jarige Geert Ververs (pelgrim in spe)


Overweldigend landschap


Blog bijwerken op terrasHoe sterk zijn de Haagse fietsers?
( Vrij vertaald naar Boudewijn de Groot )


Onze Engelse tandemvrienden Magnus en Esther
De luxe van een hotelkamer

1 opmerking:

  1. wat leuk om ook toch een klein stuk te mogen proeven de pelgrimstocht, we hebben de verjaardag in gepaste stijl gevierd. lekker wezen eten in het dorp, en de thuiskomst gevierd van dochter Britt van buren Paul en Christel.
    verder lekker rustig aan gedaan. geniet van jullie blog is echt leuk om te zien hoe jullie de tocht ervaren, het gaat mij veel te snel.
    slaap ze ne een hele fijne dag morgen en tot de volgende blog.
    De Ververtjes uut't Veen

    BeantwoordenVerwijderen